Minden egy helyen amit a XII. Fonyódi Kolbászfesztiválról tudni kell

Idén tizenkettedik alkalommal szervezzük meg Fonyódon a Zákányi Kálmán városi sportcsarnokban és környékén a fesztivált. A fesztivál továbbra is ingyenes marad, de egy része csupán védettségi igazolvánnyal lesz látogatható. 

Védettségivel és védettségi nélkül is!

A zölddel jelölt rész mindenki által szabadon látogatható. A lilával jelzett rész csupán védettségi kártyával.  Ez lehetséges:
-Érvényes védettségi igazolvány + személyi igazolvány vagy jogosítvány vagy útlevél felmutatásával
-EESZT telefonos alkalmazáson belüli védettségi igazolvány + személyi igazolvány vagy útlevél, vagy jogosítvány felmutatásával
A jogszabály értelmében nem áll módunkban elfogadni semmilyen más (papír)formátumú igazolást (sem oltási igazolást, sem orvosi papírokat).
Szeretnénk látogatóink figyelmét felhívni arra, hogy a jogszabályokat nem mi határozzuk meg, azonban azokat kötelesek vagyunk betartani. Amennyiben a kért dokumentumokkal valaki nem rendelkezik vagy nem hozza magával, úgy a rendezvényen nem vehet részt

⚠ FIGYELEM ÚTLEZÁRÁS ⚠ FORGALMI REND VÁLTOZÁS ⚠

Kísérő programok

Véradás a Kolbászfesztivál keretében

Jótékonysági sztárkolbásztöltés

Jótékonysági sztárkolbásztöltés és licit a Téli Balaton Legnagyobb Gasztronómiai Eseményén, a Fonyódi Kolbászfesztiválon.

12. alkalommal kerül megrendezésre február 11-13 között Fonyódon, a Téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvénye a Fonyódi Kolbászfesztivál, amelynek első napján 2022. február11-én pénteken a jótékonykodáson lesz a hangsúly.
A rendezvény 12 éves történetében nem először kerül sor jótékonysági akcióra. Az idei évben a pécsi Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány közreműködésével daganatos gyermekek gyógyulását szeretnék támogatni a szervezők és a résztvevők. Az Alma együttes 17:00 órás kezdetű koncertjét követően jótékonysági kolbásztöltésre invitáljuk a sportcsarnokba 18:00 órától, ahol ismert zenészek, sportolók, közéleti személyiségek is a bele vetik magukat a kolbásztöltésbe. A közösen elkészített sztárkolbászok helyszíni elárverezésével segíteni tudunk a beteg gyerekek gyógyításában a befolyó bevételt az alapítvány céljaira adjuk át.
A rendezvény mindhárom napja alatt bárki támogatni tudja az alapítványt a látogatók közül, hiszen a belépés a Kolbászfesztiválra ingyenes és a helyszínen adománygyűjtő láda is elhelyezésre kerül.

A sztárkolbásztöltésen segítségünkre lesznek:

    • Bede Róbert a Paprika Tv sztárszakácsa
    • Dj.Dominique, Várkonyi Attila a Retro rádió műsorvezetője
    • Delta zenekar
      Kiss Szilárd, a női Európa bajnok Magyar Junior Kézilabda válogatott szakvezetője
    • Siti Beáta Európa bajnok, világbajnoki és olimpiai ezüstérmes női kézilabda válogatott tagja
    • Petrás János a Kárpátia együttes frontembere, énekes, dalszerző
    • Kerecsen Zenekar
    • Rio zenekar
    • Peat Jr dj, producer


Az alapítvány tevékenységéről bővebben: 

A 2011-ben alapított EURAKVILO Alapítvány a Dél- dunántúli régióban élő leukémiás és egyéb daganatos megbetegedésekben szenvedő gyermekek életkörülményeinek javítását, gyógyulásra való esélyük növelését kiemelt ügyként kezeli. Az alapítvány egyik fő célja a kezelés minőségének javítása, a kezelés alatt álló gyermekek életének megkönnyítése, napjaik szebbé tétele, valamint a gyógykezelés befejeztével a hétköznapi életbe való visszatérésük megsegítése.
Ahhoz, hogy a PTE Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályán kezelt daganatos, illetve leukémiás gyermekek ellátásán, életminőségüknek a lehető legjobb módon történő javításán, annak eszköz, és műszerbeszerzési, illetve személyzetének továbbképzési és mentálhigiénés fejlesztésében is segíteni tudjunk, bízunk a rendezvényen szervezett Sztárkolbásztöltés sikerében.

Fellépők, programok

FONYÓDI KOLBÁSZFESZTIVÁL