2020-ban immár tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Fonyódi Kolbászfesztivál, melyen először három napos lesz a kolbásztöltés.

A pénteki nap mostantól a somogyi településeké. A nagy sikerű Balatoni települések kolbásztöltő bajnoksága mintájára a Somogy megyei települések töltik a kolbászt. Első alkalommal lesz megrendezve a Somogyország Kolbásztöltő versenye

 

A szombati napon a hagyományos kolbásztöltő versenyt rendezik meg.

Ide továbbra is lehet jelentkezni.
Várjuk cégek, baráti társaságok, családok jelentkezését!

A vasárnapi nap hagyományosan a balatoni településeké.
A fonyódi kolbászfesztivállal indult tizenegy éve a négy évszakos Balaton.
Az esemény évek óta a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé vált, elismertségét tovább növelte az elmúlt években megrendezésre került Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet Településeinek Kolbásztöltő Bajnoksága, mely osztatlan sikert aratott a résztvevő balatoni települések körében. Ezen felbuzdulva a 2020-as évben kibővítve az eddigi részt vevők körét, ismét megrendezik a nemes vetélkedést. Ezen a napon a színpadi produkciók nagy részét a résztvevő balatoni települések fellépői, produkciói adják. Így egy helyszínen lehet megtekinteni a Balaton kulturális értékeit is.  Az elmúlt években nagy sikert aratott a résztvevők és a látogatók között a települések versengése, amely a 2015 évi elindulása óta üde színfoltja a fesztiválnak. 2016-os évben nagy sikert aratott Fonyód és Badacsony közötti kapcsolat kolbásszal történő jelképes megteremtése. Figyelemfelkeltő produkcióként a települések csapatai a 2018-as évben körbe töltötték a Balatont kolbászból, amely szimbolizálja, hogy a Balaton minket mindig, télen és nyáron is összeköt.

FONYÓDI KOLBÁSZFESZTIVÁL