Főszerepben a segítség a Fonyódi Kolbászfesztiválon

A Fonyódi Kolbászfesztiválok  történetében a szervezők mindig kiemelt figyelmet szántak arra, hogy segítsenek az embereknek, a civil egyesületeknek. Idén sem lesz ez másként. Gyűjtöttünk már a mentőknek, hátrányos helyzetű beteg gyerekeknek, néptáncosoknak. Idén emeljük a téteket! Szeretnénk ember életeket menteni és egy nagyon lelkes, jószívű lelkes emberekből ( barátainkból ) álló állatmentő csapatnak segíteni.

Véradás a Fonyódi Kolbászfesztiválon

Egyetlen véradással három betegen segíthetsz.

Fogjon össze a Fonyódi Kolbászfesztivál csapata egy jó ügy érdekében! Fogjunk össze,hogy közösen segíthessünk bajba jutott embertársainkon! A fesztivál szombati napján a rendezvénytől nem messze a Fonyódi Kulturális Központban lesz véradás. Aki teheti menjen el! Minden véradó fesztiválos ajándékcsomagot kap! A véradás eseménye ide kattintva elérhető:

Civilek az állatokért

 A Civilek az állatokért Egyesület, 2018 novemberében alakult, olyan elhivatott állatszerető , civil, emberekből, akiket maga az élet sodort egymás mellé, hisz mindenki egyedül küzdött a környezetében magára hagyott, segítségre szoruló állatokért. Hatalmas lelkesedéssel vágtunk bele az állatmentésbe és az akadályokat legyőzve, minden szabadidőnket, a rászoruló, megkínzott, bántalmazott kutyák, macskák, madarak megmentésére szenteljük.
Sok szervezet teszi ma a dolgát Magyarországon, de sajnos mindannyiunknak jut feladat bőven. 
Somogy megyében, Marcali és környéke, Balatonlelle és környéke a fő területünk, de mindenhova megyünk ahová hívnak minket. 
Működésünk közel egy éve alatt, az emberi kegyetlenség szinte összes fajtájával találkoztunk, de visz előre a hitünk és a remény. 
Mentettünk már vasvillával leszúrt öreg kutyát, meglőtt cicákat és kutyákat, csontsoványra éheztetett, 1 méteres láncon vegetáló kutyusokat, zacskóban kihajított  kiscicákat, út mellől felszedett pár napos babakutyákat és sorolhatnám a megrázó eseteket, melyek a mai napig könnyeket csalnak a szemünkbe. 
Habár önhibánkon kívűl, van ahová már későn érkeztünk, vagy az azonnali orvosi beavatkozás
is hiábavaló volt, de a jövőbe tekintünk és tesszük a dolgunkat. 
Állatorvosok, orvosok, rendőrök segítségével, a környező településeken, előadások keretében prőnáljuk a gyerekek és felnőttek figyelmét felhívni a helyes  állattartásra. Bőven van tennivaló. 
Belenézve egy megkínzott kutya szemébe, tudjuk hogy szükség van ránk és nem hagyhatjuk abba a mentéseket. 

Hatvani Dóra
Civilek az állatokért Egyesület

Adományozni a Fonyódi Turisztikai Egyesület óriás sátorban levő faházánál, illetve a kijelölt helyeken lehet.

FONYÓDI KOLBÁSZFESZTIVÁL