A jubileumi X. Fonyódi Kolbászfesztiválon a kiállítók közt találjuk a
Konyha2.0 csapatát Gyenesdiásról.

Németh Tamás a következőket mondta:
Barbecueval foglalkozunk kizárólag,a füst az utunk. Ez egy őszinte műfaj,faszénen-fával készítünk minden ételt,nem sürgetünk semmit,betartjuk a sülési időket,nem siettetjük mert tiszteljük az alapanyagot. Ami itt lesz a 3 signature food,azaz a barbecue 3 olyan étele ami nálunk már alap étel:

1:A barbecue tál amin lesz pulledpork,chilis csirkecomb,marhanyak borsosan,pulledpork,illetve Gyenesdiási sütőkolbász,salátavariációk,kenyér,szószok,tzatziki….

2:Tortilla:tépett csirkével,zöldségekkel,sajttal,ez kérhető vegetáriánus verzióban is.

3:Pulledpork szendvics:a mindentvivő tépett sertés,saját szószokkal,zöldségekkel,itt csavarunk az amerikás ízvilágon,teriyakit adunk hozzá Amit köretként variálgatunk az coleslaw,zöldsaláták,chimichurri,ajvár,kenyérválogatások,házi savanyúságok


Szintén velünk lesz a fesztiválon a balatonfenyvesi Konyhám Szikra Gabriella vezetésével. 


A Konyhám megálmodója és tulajdonosa, Szikra Gabriella neve egyébként már önmagában is garancia. Dolgozott több patinás külföldi és hazai étteremben is. Az utóbbi években híressé vált budai Szalonspiccben is tevékenykedett, 2015-ben pedig megnyerte A milliomos szakács című tévés gasztrovetélkedőt.


A gofcsi, azaz a gofrisütőben készülő tócsni az év strandkajája

Az Év Strandétele díjat a balatonfenyvesi A Konyhám Gofcsi fantázianevű, gofrisütőben kisütött tócsnija nyerte meg: két szelet krumplis gofri, rá tejfölhab, szárított paradicsom, ementáli sajt, kolbászmorzsa, ráolvadó kecskesajt, pirított vöröshagyma és lilahagyma kerül. Természetesen ezt is megkóstolhatjuk a fesztiválon. A Konyhám a Gofcsin kívül kézműves hamburgerrel lesz jelen.

Igazi kézműves hamburger
Ne feledkezzünk el a programról sem!
FONYÓDI KOLBÁSZFESZTIVÁL